Drage Opuzenke i Opuzenci, drage sugrađanke i sugrađani!

Još jedni lokalni izbori su pred nama. Izbori kada živimo u teškom zdravstvenom i gospodarskom vremenu, koje utječe na sva kretanja u svijetu, a pogotovo u našem Gradu.

Zato nemojte dozvoliti da vas zavaraju mega brošure i video zidovi našeg gradonačelnika, jer u njima nema ništa novo, ništa što je rađeno u zadnjem mandatu. Sve su to stari projekti iz prošlih vremena, neki i nisu gradski. Razvojnog programa HDZ nema, a stranka koja nema razvojni program, nema ni viziju budućnosti.

HNS osim praznih parola i kićenja tuđim perjem nema nikakav Program, a MOST je kroz neaktivnost svog kandidata za gradonačelnika pokazao da im interesi Grada, ipak nisu na prvom mjestu. Ne dozvolite da još jedne izbore srljamo u propast, „kao guske u magli“, dajući glas krivim opcijama.

Mladost je iselila, gospodarstva nema, a kad nema gospodarstva, nema ni budućnosti.

NL Jure Stanića nudi razvojnu šansu. Nudi politički program kroz razvoj gospodarstva. Cilj nam je poticati razvoj ekološke poljoprivrede, poštujući sve norme o zaštiti okoliša u dolini Neretve. Kad se steknu preduvjeti, potaknut ćemo udruživanje poljoprivrednika u proizvođačke organizacije i raditi na razvoju prerađivačke industrije iz plodova agruma. Glavni preduvjet za to je rješavanje pitanja državnog poljoprivrednog zemljišta, što će nam biti prioritet nakon izbora.

Kroz naplatu potraživanja, zajedničkim snagama vratiti ćemo dostojanstvo PIK-ovim radnicima.

Naš Opuzen ima sve predispozicije za razvoj turizma. Jačanjem turističke ponude naših OPG-ova stvara se nova vrijednost koja ostaje u našem mistu. Prostor treba iskoristiti za razvoj ciklo turizma, veslanja i kite-ing turizma. „Zajedno s prirodom“, nazvat ćemo projekt izgradnje lječilišnog centra, koji će kao samoodrživi objekt biti uklopljen u prirodni ambijent Ušća Neretve, s popratnom eko infrastrukturom. U planu je da ovaj projekt zapošljava oko 200 djelatnika, što znači 200 novih radnih mjesta i dugoročna razvojna perspektiva grada Opuzena.

Za sve ovo nam je potrebna gradska Razvojna agencija kako bi prvenstveno privlačili sredstva iz EU fondova.

Moramo poticati otvaranje novih smjerova u našoj Srednjoj školi, poput elektrotehničara, tehničara za računalstvo i elektroniku. Moramo se okrenuti budućnosti i stvoriti klimu za privlačenje inovativnih tehnologija i novih djelatnosti.

Demografija je također prioritet, kroz stambeno subvencioniranje mladih obitelji, stipendiranje učenika Srednje škole Opuzen, studenata i otvaranje pedijatrijske ordinacije u našoj ambulanti. Misto nam jednostavno mora biti na prvom mjestu. Potaknut ćemo i organiziranu brigu za stare i nemoćne u većem kapacitetu.

Za sve ove projekte na raspolaganju imamo tim stručnjaka koji će srcem raditi na njihovoj provedbi jer vole Opuzen.

Drage Opuzenke i Opuzenci, drage sugrađanke i sugrađani!

Ovu nedjelju izađite na izbore i dajte glas Listi broj 4 za Gradsko vijeće.

Listi Jure Stanić – za Bolji Opuzen.

Komentari