Frapantna je činjenica koliko su pojedinci koji se žele baviti politikom, ili još žalosnije upravljati našim Gradom, politički nepismeni. Stavimo sa strane činjenicu da je ova kandidatura isforsirana od strane Županijske organizacije HNS-a Liberalnih demokrata i da spada u domenu „Vjerovali ili ne“, ipak mi je ne vjerojatno da se kandidat za gradonačelnika koji je „dvije godine vegetirao u Gradskom vijeću“ ima hrabrosti „kititi tuđim perjem“.

S obzirom da izbornog programa nemaju, i da budeći se iz „zimskog sna“ pokušavaju uhvatiti zadnji promidžbeni vlak, toliko su nepismeni da na svom plakatu pišu „Uz vašu pomoć otvorili smo jaslice….“. To bi značilo da je stranka HNS Liberalni demokrati u poziciji i da donose odluke i sukladno tome financiraju projekt sredstvima gradskog ili drugih proračuna. Na našu sreću oni su ipak u opoziciji i nikakve ovlasti kao ni pojedinačne zasluge za otvaranje jaslica u Opuzenu nemaju.

Naime, Nezavisna lista Jure Stanić je tijekom posljednje četiri godine kontinuirano organizirala sastanke s građanima, poglavito mladima, kako bi kroz nove ideje predlagali projekte za razvoj Opuzena i podizanje standarda naših građana. Na jednom od tih sastanaka ideju otvaranja Jaslica je kao mladi roditelj predložio David Jakišić, na čemu mu se osobno zahvaljujem, a vjerujem i mnogi roditelji čija djeca su korisnici Jaslica.

Mislim da stvari treba nazvati svojim imenom. Kolege iz oporbe HNS i MOST su na moje inzistiranje prisustvovali samo na dva takva sastanka i našim međusobnim dogovorom kao vijećnika, od odabranih tema, Mario Dropulić je (dok je još dolazio na sjednice Gradskog vijeća) „ dobio zadatak“ iznijeti ovaj prijedlog na Vijeću. Nije ga osmislio niti inicirao da bi imao pravo iznositi ovakve neistine. U krajnju ruku to se može nazvati jedinim zajedničkim oporbenim prijedlogom koji je vlast usvojila. Nikako niti jedne opcije samostalno. Naglašavam ponovno, ideja i inicijativa je došla isključivo od Davida Jakišića.

Vratimo se ipak još malo na HNS Liberalne demokrate i drugi dio njihovog slogana: Zajedno možemo više…

Stvarno ne znam odakle dolazi hrabrost i smjelost takve stranke tražiti ponovno povjerenje građana. Apsolutno ništa od svog starog Programa nisu uspjeli nametnuti, s ničim se nisu bavili četiri godine, zadnje dvije su bili na ljetovanju, a sada vaše povjerenje traže S NEPOSTOJEĆIM PROGRAMOM.

Želimo li takve ljude u Gradskom vijeću? Mislim da ne.

ZANIMLJIVO KAKO LIJENOST TJERA U LAŽ.

Komentari