Politička budućnost opuzenskog „Dragog vođe“

Napokon je počela predizborna kampanja za lokalne izbore Grada Opuzena.

Neslužbeni datum je 07. siječnja 2021. godine, objavom „ Javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Opuzena“.

Od studenoga 2020. godine, namjerno čekam s objavom ovog članka. Politička budućnost opuzenskog „Kim il Sung-a“ je vrlo izvjesna. Svima je jasno da je naš dragi Gradonačelnik birao „tajming“ za raspisivanje ovog natječaja kako bi sebi osigurao još četiri godine u fotelji gradonačelnika, čiji grad nestaje.

Ipak, vratimo se kratko u 2020. godinu i prisjetimo se da ni nakon upozorenja mladih snaga iz svojih redova, koji su imali hrabrosti ustati i reći – dosta je inertnosti, nerada, pljačke i podobništva, Gradonačelnik ne odustaje. Gotovo aklamacijom svojih ali ne i svih članova biran je na novi mandat predsjednika GO HDZ-a Opuzen – jer ne daj Bože da se što promijeni na bolje, da netko mlađi dobije šansu stvarati novu budućnost.

I tako sa svim starim uđosmo u Novu godinu, čekajući da se Gradonačelnik udostoji raspisati „davno najavljeni“ Natječaj i da time označi početak „legalne kupovine“ glasova. Natječaj se raspisuje na 25 godina. Mnogi će reći napokon, a ja ću reći – točno na vrijeme. Na vrijeme zato jer nakon novog mandata Ivo Mihaljević će imati sve uvjete za punu mirovinu, tako da više ne treba ucjenjivati građane da će im „netko drugi“ uzeti zemlju ako ne glasaju za HDZ i njega kao gradonačelnika.

Najžalosnije je što mnogi ovo znaju ali svjesno pristaju na ucijene i omalovažavanja da bi imali od čega živjeti. Već sam pisao da Vlast  20 godina radi na sustavnom urušavanju Opuzena gdje su kultura, gospodarstvo i socijala svedeni na rub opstanka, a infrastruktura se financira EU sredstvima, za koja Gradonačelnik zadužuje Grad kreditima koje će naši unuci još otplaćivati.

Što je ostalo od duha Opuzena, od ponosnih Opuzenaca koji su radili i imali, koji su davali i htjeli dati, koji su voljeli i bili voljeni svugdje u svijetu? Kad je Opuzen predstavljao centar doline Neretve, gdje se sve slijevalo i od kud je sve dolazilo – pjesma, sreća i blagostanje?

Sjetimo se, nije to baš bilo tako davno.

Ostavljam vas dragi moji sugrađani da o ovome razmišljate dok popunjavate natječajnu dokumentaciju……biramo li u svibnju opet ponor bez kraja?

Komentari