Izborni ciklusi dolaze i prolaze, mijenjaju se,  sukladno željama, prioritetima i potrebama građana. Kandidati u svim ciklusima dolaze, prolaze i odlaze. U traženju svog  mjesta  pod suncem, nastoje ostaviti što dublji trag. Katkad je to pravi pijedestal, a katkada ponor čija dubina ostavlja  bolne i teške ožiljke na budućim generacijama.

Jedini smjer i kompas s kojeg se nikada ne smije skrenuti je narod i njegovi interesi.

Brojni političari zaborave taj smjer. Često bace kompas toliko daleko da sve želje, prioritete i potrebe građana podrede svojim privatnim interesima, pokušavajući ih uvjeriti da je „upravo to“ ono što oni žele i što njima treba.

 Realno, tek puki pijesak i magla u očima, koju samo izbori mogu otpuhati i raščistiti nebo iznad nas.

Kako smo mi glasovali u našem gradu?

 U današnjem vremenu stvarno nije teško provjeriti bilo kakve rezultate. Internet, društvene mreže, mobilne aplikacije u trenu pruže informacije, ali ipak zaustavimo se ovdje… i vratimo se gore.

Jesu li rezultati odraz naših potreba i prioriteta?

Jesu li želje tek nebrojeni zapisi na vjetru praznih obećanja, onih koji žele ostaviti što dublji trag?

 Biramo li mi u Opuzenu pijedestal naših interesa ili ostavljamo ponor ožiljaka našoj djeci i unucima?

U Hrvatskoj se od jučer možda čisti vrijeme, otpuhuje pijesak i bistri nebo. Možda promjena dolazi polako, vidjet’ ćemo. Pitanje je gdje smo mi zapeli? Hoćemo li napokon otvoriti vrata i prozore i postati vjetar promjena za dobrobit budućim generacijama?  Zapitajmo se.  Vrijeme je.

Komentari