Nije samo nepoželjno rješavanje vrtića i jaslica nego je nepoželjno i bilo kakvo uspostavljanje kontrole poslovanja u Gradu Opuzenu. Čvrsto sam vjerovao da je prošlo  vrijeme  obmane i razgradnje, bar što se tiče Opuzena, ali je očito da sam se prevario. Na VI. sjednici gradskog vijeća reagirao sam na razbacivanje novcem,  pogotovu ako prvi čovjek grada izjavi kako nema novca za dječji vrtić.

Zbog tako zauzetog stava i takve konstatacije iskoristio sam svoje vijećničko pravo, otišao u Grad i pregledao sve prispjele ponude po javnom pozivu za financiranje Udruga, športa i kulture te utvrdio slijedeće:

Od 31 prispjele ponude donekle je zadovoljilo njih 15, a 16 je imalo nepotpune podatke koji su se tražili u raspisanom  javnom pozivu, Međutim u prijedlogu proračuna našli su se svi koji su se javili, a da stvar bude još gora u participiranju sredstava dodatno su ušli  i neki koji nisu uopće uputili zahtjeve.

Nedavno sam za SD izjavio kako od djece Gradonačelnik i HDZ nemaju koristi za slijedećih 16 godina, dok ne postanu punoljetni da bi im dali glas. Zašto ulagat u nešto ili nekog od koga nemaš koristi, to je nešto za što sam ozbiljno pomislio da je iza nas. Imali ste priliku poslušati dva priloga nove TV, a protekom vremena i osvjedočiti se da je Gradonačelnik lagao jer nije u proračun predvidio sredstva za dječji vrtić. Žalosno je kad imate mogućnost dobiti sredstva od dvaju ministarstava koji su u ovoj godini predvidjeli 420 milijuna kuna za vrtiće i predškolski odgoj, kad imaš na vrlo kvalitetnoj poziciji državnu parcelu koja zadovoljava zakonske propise i uvjete za izgradnju i kad imaš mogućnost apliciranja kroz mjeru 7.4.1.

Pametnom dosta!

Dana, 31. siječnja održala se VII. sjednica vijeća na kojoj je za malo došlo do incidenta. Naime, kao vijećnik od nekoliko građana sam dobio zahtjev da postavim pitanja od općeg interesa. Prema poslovniku vijeća na sjednici možete postaviti dva pitanja i kad tražite pisani odgovor trebate ga dobiti na slijedećoj sjednici vijeća. Na četiri sjednice sam postavio pitanja, ali odgovora nema. Reagirao sam na svakoj sjednici, a predsjednik vijeća je odgovarajući mi rekao: ”sve će biti riješeno do slijedeće sjednice”. Međutim dođe slijedeća sjednica i ponovo ista situacija kao na prethodnoj sjednici. Na početku VII. sjednice ponovo sam tražio  odgovore i nisam dozvolio da se sjednica nastavi dok ih ne dobijem. To je razljutilo predsjednika vijeća i Gradonačelnika, bilo je povišenih tonova, a epilog je da je Gradonačelnik rekao:

”Traži analitički prikaz obračuna, nećeš ga dobiti i nećeš dobiti ni odgovore na pitanja”.

Ja mu poručujem da ću sigurno dobiti tražene odgovore, i da bi mu bilo dobro da više cijeni red, rad, poštenje i svoje građane.

 

Komentari