Mnogi iz gradske pozicije su se naučili i prilagodili svim promjenama, a posebno onim što su u njihovu korist. Jer kako inače objasniti da kao katolici i demokršćani dižemo ruke za akte koji su u suprotnosti sa zakonima vjere. Kako objasniti sakrament, Euharistije (sveta Pričest), a svjesni smo činjenice da jedno radimo drugo mislimo, da se borimo za vjeru, a nerado živimo po njenim Zakonima. Kad je tomu tako onda se odrecimo pohlepe i mržnje, ne bježimo od istine i ne trčimo ka laži.

Najbolji pokazatelj našeg karaktera je kako se odnosiš prema ljudima od kojih nemaš nikakve koristi i prema ljudima koji znaju uzvratiti!

Moramo biti svjesni da u revolucijama postoje dvije vrste ljudi; oni koji ih dižu i oni koji se njima koriste.

Dakle, sad je vrijeme kad se vlada u ime naroda, a raspolaže kapitalom koji je narodu stran.

Ponekad mi nije lako shvatiti vlastite postupka, a kamo li postupke drugih.

Nije mi lako shvatiti nečije uvjeravanje kako je za jaslice, a kad se glasuje digne ruku protiv.

Nije mi lako shvatiti nekog tko prakticira vjeru, a diže ruku za akte koji se kosu sa vjerskim Zakonom i Zakonom RH, kao financiranje sporta, kulture i udruga, a onda trči špijunirati popu kako je Jure bio protiv da se crkvi da novac.

Nije mi lako shvatiti nekog tko nema potrebu komentirati stavove drugih kolega sa kojima se ne slaže po nekim pitanjima, jer očito nemaju argumente da ih pobiju, ali podigne ruku za akt koji je u suprotnosti sa vjerskim Zakonom i Zakonom RH.

Nije mi jasno kako smo sa ovako dobrom i sposobnom vlasti došli na rub provalije, a da to pojedinci ne vide ili ne žele vidjeti.

Prepotentno je glumiti velikog vođu samo zato što ga poltroni i licemjeri slijepo slijede i podržavaju.  Za njih nitko drugi ne postoji osim velikog vođe. Kad veliki vođa piša uz vjetar svi njegovi sljedbenici šute kao zaliveni. Svaki put kad se raspišu izbori mnogi od podanika to shvate kao natječaj za zapošljavanje jer u tomu vide svoj interes da još uhljebe i potomke.

Nebriga lokalne vlasti i njene politike došla je do izražaja namjernom propasti PIK Neretva. Ono što se desetljećima stvaralo u nekoliko godina se pokralo i obezvrijedilo. Vrijednosti i imidž tvrtke koje su stvoreni nemjerljivi su novcem. Od travarice, vinjaka, koncentrata rajčice, sadnog materijala, mandarine itd. itd.

Kulminacija, poslije pljačke PIK-a je nemogućnost naplate radnika, temeljem  izvješče revizije od 5, ožujka 2004. godine i njihovog ignoriranja od strane lokalne vlasti, koja je istovremeno uzela sebi za pravo da raspolaže njihovom imovinom u koju ih nisu uključili izuzev dijela podobnih podanika.

Zatvarajući mogućnost pristupa nepoželjnima formira se potrebna udruge, instaliraju povjerenstva i odbori kojima se prividno legaliziraju nezakonitosti i kriminal. Naravno ista vladajuća kasta na lokalnoj i na republičkoj razini, uz sve napore pojedinaca, onemogućava bilo kakvo poduzimanje radnji s ciljem sređivanja stanja po pitanju državne zemlji i pljačke doniranog novca za nabavku municije. Za provedbu nezakonitosti se uvijek koristio isti pristup na način da su se zadovoljili nositelji lokalne vlasti i njihovi podanici ne dozvoljavajući pristup osobama koje su imale volju, znanje i viziju budućnosti ovog Grada. Rezultat takvih aktivnosti je danas na naplati gdje se i ”licemjerni” učesnici tih događanja zgražaju nad odlaskom mladih u Irsku i slične zemlje.

Dakle, od nekoliko briljantnih poteza lokalne vlasti je umijeće uništenja PIK-a  i osiromašenje radnika koji su stvarali te vrijednosti i iseljavanje mladih.

Što još imamo danas, a što se sve izgradilo od osnivanja Donje Neretve?

Zaključujem da narod koji ima ovakve političare ne bi treba imati nijednog neprijatelja!

Imamo PIK-ovu zgradu kao objekt duhova, staro i novo kino kojeg čuvaju djelatnici ”Vodovoda” i ”Čistoće” i na taj način zanemaruju rad na otklanjanju gubitaka vode, koju plaćamo po zlato, gradsku zgradu koja je davno izgorjela u požaru i predstavlja vrijednost gradskog dostignuća, bivšu gradsku kavanu sad privatni objekt ”Opus delta” koja je locirana uz izgorjeli objekt, a za strance ostavlja dojam posljedica domovinskog rata. Imamo i ”pjacu” čija je izgradnja i financiranje sumnjivo jer je poslužila za nepotrebno osnivanje tvrtke u vlasništvu Grada, a prioritet joj je bio pranje novca.

I ovako bi se moglo do unedogled.

A vi moji sugrađani, koji niste podobni, ne kradete, ne lažete, ne mrzite i još se čudite što ne možete pronaći posao!

Ne brinite, neće se oni zabrinuti zbog toga jer će se uvijek netko naći tko će im polizati guzicu.

Komentari