Do sada su prošli mnogi izborni ciklusi i mnoge vlasti su došle i prošle, ali nitko nije brigao za 658 obitelji čija potraživanja prema tvrtki Neretva d.d., su ostala zaboravljena baš kao i njihove životne priče.

Koliko radnika PIK-a je umrlo do sada?

Koliko članova njihovih obitelji nema više?

Nitko ne vodi evidenciju?

Jesmo li zaboravili na njihova potraživanja, na neisplaćene otpremnine?

Jesmo li zaboravili da je PIK opće postojao?

Dragi čitatelji, podsjetiti ću vas.

Nakon raspada tvrtke Neretva d.d. ili PIK-a Neretve po zakonima bivše države, 658 djelatnika je ostalo na cesti, bez primanja, bez perspektive i nažalost bez zasluženih otpremnina. Zadnje plaće su primljene 1995. godine, a ukupna vrijednost svih 658 potraživanja iznosi 32. 579.475,31 kn. Prosječni iznos pojedinih potraživanja je 40.000,00 kn, sukladno godinama radnog staža.

Nažalost, nijedna lokalna vlast nije u ime obespravljenih djelatnika podigla glas i krenula u rješavanje tog krucijalnog problema. Napominjem da velika većina PIK-ovih radnika nije dobila u najam ni „PIK-ovu zemlju“, što ovu priču čini još tužnijom.

Opuzenska vlast je šutjela čak i onda kada je 5.000.000,00 kn naplaćeno od prodaje gospodarskih objekata, Vlada RH usisala ih je u Državni proračun, umjesto da ih da PIK-ovim radnicima.

Ipak, nemojte misliti da u Opuzenu ne postoji političar koji o tome ne vodi računa. Kao pojedinac nemam se pravo miješati u potraživanja djelatnika tvrtke Neretva d.d. jer osobno nikad nisam radio u toj tvrtki, ali ako zadobijem vaše povjerenje na izborima, u ime lokalne vlasti, itekako ću zajedno sa vama predstavljati svih 658 obitelji u naplati njihovih potraživanja.

Dragi sugrađani, u ime budućnosti, naplatimo prošla potraživanja.

16. svibnja izađite na izbore i zaokružite Nezavisnu listu Jure Stanić – Listu za Bolji Opuzen.

Lista broj 4 za Gradsko vijeće.

Komentari