„KRENIMO U ŠETNJU OPUZENOM“ – KROZ PRAZNA OBEĆANJA

Već dugi niz godina naš Gradonačelnik radi na virtualnom ili bolje rečeno fiktivnom razvoju Opuzena.

Virtualni svijet je danas popularan, ali kada tome nadodamo znanstvenu fantastiku, onda se nađemo u imaginarnom svijetu našeg Gradonačelnika i njegovih rezultata.

Od nekada „GLAVNOG GRADA DOLINE NERETVE“, gdje je radilo skoro 3.000 zaposlenika, gdje su ljudi iz raznih krajeva  zemlje dolazili trbuhom za kruhom, tražiti svoje mjesto pod suncem, Gradonačelnik nas je svojim vizijama razvoja pretvorio u predgrađe Metkovića. Zahvaljujući njegovom radu i zalaganju samo nam još malo fali da nas uklope u metkovsku administraciju.

Ovu izbornu kampanju započeo je između ostalog sa sloganom „Biramo znanje, iskustvo, dugoročnu viziju… Biramo budućnost, i pozvao nas da krenemo u šetnju Opuzenom. I tako slušajući savjet našeg Gradonačelnika pođem u šetnju Opuzenom, počevši od:

  • Burčine i naše „stare peterokatnice“ na kojoj fasada već otpada. Kako sam vijećnik u Gradu Opuzenu već dva mandata sjetim se proračunskih stavki i izdvojim da od 2017. godine pa kontinuirano do 2021. godine stoji stavka „Sanacija komunalne infrastrukture u ulici Ante Starčevića – zgrada u selu. Iznos 382.000, 00 kn. Realizacija projekta je na toliko visokoj razini da kad padne kiša stanari moraju imati gumene čizme za proći cestom, kolike su lokve.

OBEĆANO – NEOSTVARENO.

  • Produžim kroz Smokovo i Ulicu Stanka Parmaća pa uđem u „Park“. Pogledam desno i vidim da se „dica igraju“ oko razrušene „PIK-ove upravne zgrade“, koja je ruglo i sramota grada i Gradske uprave, jer godinama ne poduzimaju ništa na rješavanju tog pitanja. Također je zanimljivo da od 2017.-2021. godine u Proračunu stoji stavka: Sanacija dječjeg igrališta i Gradskog parka s fontanom u iznosu od 352.000,00. Osim što se ljeti kosi trava nema ni „S“ od sanacije ni „F“ od fontane, samo još jedan tužan spomenik prošlog vremena.

OBEĆANO – NEOSTVARENO.

  • Obećao je Izgradnju i uređenje Sportsko-rekreacijske zone u Opuzenu. Proračunska stavka u iznosu 782.000,00 kn. Prođem „Spomenikom“ i naravno nema sportskog terena s pratećim objektom, parking prostora, pješačke površine, oborinske odvodnje, zelene površine ni street workout parka-koji bi sada u doba COVID-a 19, dobro došao na otvorenom. Sve u svemu da nema Županije i Hrvatskih voda d.d., koji tamo grade Centar za obranu od poplava, još bi tamo stajalo postolje dva put poginulog narodnog heroja Stjepana Filipovića i rasla šikara.

OBEĆANO – NEOSTVARENO.

  •  Uklopimo u našu šetnju i lokaciju Jasenska gdje je predviđena „Izgradnja Reciklažnog dvorišta“ u iznosu od 3.050.000,00 kn. Na tom cijelom području osim Uljare i „groblja auta“ nema nikakvog reciklažnog dvorišta. Slivanjci ga imaju, a Opuzenci snivaju.

OBEĆANO – NEOSTVARENO.

  •  I za kraj Gradonačelnikove šetnje Opuzenom, sjednimo u auto i odvezimo se na Ušće Neretve, gdje je obećano i nikad ispunjeno Uređenje i opremanje javne plaže u iznosu od 200.000,00 kn. Da nema Lui-ja i Mere koji „liti“ čiste plažu, kupaći bi motkom preskakivali nakupljenu „muravu“, kako bi se okupali u moru. Žalosno ali istinito i naravno:  

OBEĆANO – NEOSTVARENO.

Pobrojimo li sve navedeno i uzmemo li u obzir Gradonačelnikovo: znanje, iskustvo i dugoročnu viziju budućnosti – dobijemo 4.766.000,00 kn neispunjenih obećanja.

Drage sugrađanke i dragi sugrađani, ako uzmete Službene glasnike Grada Opuzena od zadnje četiri godine, sve ovo možete naći i provjeriti, kako bi utvrdili da Jure Stanić govori istinu.

Dopustite molim vas da se za kraj ovog članka osvrnem na ogromno iskustvo i kontinuitet Gradonačelnika, vezan za doprinos u promociji neretvanske mandarine, koja je još uvijek mnogima glavni izvor prihoda. Ne tako davno naš dragi i mnogo puta izabrani Gradonačelnik Ivo Mihaljević, se u Ministarstvu poljoprivrede zalagao za cijenu mandarine od 2,50 kn, kad je zaštićena cijena bila 3,00 kn po kg. (ako je vjerovati bivšem gradonačelniku Metkovića i saborskom zastupniku Stipi Gabriću „ Jambi“ i pogrebniku Opuzenskog HSS-a iz tog vremena, našem Zdravki Čuliću).

Zato kažem: Vrijeme je. Opuzenke i Opuzenci probudite se iz začaranog kruga praznih obećanja. 16. svibnja izađite na izbore i glasajte za

 Nezavisnu listu Jure Stanić za Gradsko vijeće.

Komentari