Već duže vrijeme u našem „malom mistu“ nema Krnjevala. Adekvatne poklade se nisu organizirale već nekoliko godina. U razloge sada neću ulaziti jer su kao i sve u našoj gradskoj upravi, vrlo slojeviti.

Ono što je bitno je to da su događanja koja su se zbila u večer 29. travnja oko 23,00 sata u Gradskoj vijećnici toliko groteskna da zaslužuju bit „u fojima“ našeg „malog mista“ i svakako ako nova Gradska uprava organizira poklade, glavna vijest, odnosno ako oprostite na izrazu „glavna šprdačina“ godine.

U glavnim ulogama su nastupili Ivan Mataga „Strišo“ i Marijo Dropulić „Buva“, dva oporbena kandidata za gradonačelnika Grada Opuzena. Uz njih su došli i vodeći akteri-partneri iz njihovih političkih stranaka: Stranke MOST i Mega koalicije HNS-a Liberalnih demokrata i SDP-a.

Naime, i jedni i drugi su svoje kandidacijske liste predali tek u 23,00 sata, odnosno sat vremena prije isteka roka za podnošenje kandidatura. Da nije žalosno, bilo bi smješno jer ni jedni ni drugi nisu mogli:

  • ili sastaviti listu,
  • ili prikupiti potpise za kandidaturu,
  • ili  možda i oboje (a priča se da je bilo i školske prepisivačine s lista).

Dragi sugrađani i čitatelji, koji ćete 17. svibnja izaći na izbore, samo da imate uvid o čemu se radi. Potreban broj prikupljenih pravovaljanih potpisa za gradonačelničku kandidaturu je 150. To znači da ni jedni ni drugi, odnosno treći, ako ubrojimo i SDP (u sastavu Mega koalicije s HNS-om), za svoj dosadašnji rad u protekle četiri godine, skoro da nisu uspjeli dobiti deklarativnu potporu 150 građana grada Opuzena. Odnosno 150 punoljetnih poslovno sposobnih građana su odbili (ako su glasine istinite) staviti potpis na kandidacijske liste MOST-a i HNS/SDP-a, znajući pritom da ako daju potpis ne moraju nužno i glasati za njih i njihove Programe. DA NIJE NAKARADNO BILO BI SMJEŠNO.

Ovo što pišem je tužna slika onih koji ne razumiju politiku i koji osobne interese i sujete stavljaju ispred interesa građana grada Opuzena. Kad sam nudio zajedništvo i zajednički izlazak na izbore uz jednog jakog kandidata, svi su me odbili, a sada od svoje silne snage i potpore, skoro da sami nisu ni izašli na izbore.

Mislim da svi građani Opuzena zaslužuju znati ovo, zaslužuju znati ISTINU. I svi oni kojima HDZ/HSLS nije prvi izbor, neka dobro razmisle kome će dati glas da ih predstavlja u Gradskom vijeću iduće četiri godine.

Jesu li to prazne politike onih stranaka koji za svoj rad ne mogu prikupiti ni potpise za kandidaturu ili je to kontinuitet borbe protiv korupcije i kriminala, borbe za „naše poljoprivredno zemljište“ i drugi gospodarski rast i razvoj, što između ostalog nudi Program Nezavisne liste Jure Stanić.

Izađite na izbore, podržite nas i pomozite da ovo bude posljednji ovakav Cirkus u gradu.

Komentari