Drage sugrađanke u sugrađani, već više od godinu dana pozivam kolege iz oporbe da se ujedinimo i sa zajedničkom listom iziđemo na predstojeće izbore. Jedni cilj mi je svrgnuti ovu korumpiranu i kompromitiranu vlast i pokrenuti svekoliki razvoj Opuzena. Vjerovao sam da samo zajedno, ujedinjeni sa svim glasovima našeg biračkog tijela i sinergije pozitivnog vala, možemo okrenuti situaciju i dobiti vlast. Naravno, moram vas razočarati ali OPORBA JE OPET IZGUBILA GLAS.

Naime, ovi pokušaji datiraju još od izbora 2009. godine, ali ni nakon 12 godina određeni apetiti, partikolarni interesi i pojedini antagonizmi ne dozvoljavaju promijene u Opuzenu.

MOST – koji je prije četiri godine bio iznenađenje u Opuzenu, ali s osvojena tri mandata postao je blijeda sijena opravdanosti dobivenih glasova. Od ukupno 30 radnih sjednica Gradskog vijeća vijećnik Soče je prisustvovao na 26, vijećnik Mataga na 7 a bivši kandidat za gradonačelnika Jurinović  na 14 sjednica. Dragi sugrađani, ljude koje ste birali nisu čak ni dolazili, a kamo li zastupali vaše interese.

HNS – Liberalni demokrati su osvojili jedan mandat, zahvaljujući isključivo angažmanu par pojedinaca, ali njihov predsjednik očito smatra da taj mandat ne pripada Opuzenu, već interesu šefa Županijske organizacije HNS -a Valentina Dujmovića i njegova opstanka na mjestu Zamjenika direktora Hrvatskih voda d.d.. Njegov rad u Vijeću se sukladno tome i ponašao, (prisustvovao na 13 sjednica) od dobrog starta na početku, do apsolutne ne aktivnosti na kraju. Ali vrijeme je o HNS-u reklo sve, pa će tako i u Opuzenu.

SDP kao glavna nacionalna oporbena stranka u Opuzenu već nekoliko ciklusa izumire i oslanja se samo na nekoliko desetaka umirovljenika, čiji broj je iz godine u godinu nažalost sve manji. Novi predsjednik SDP-a koji je naslijedio staru gardu Anu Lozinu i Ingu Vidović, očito nema dovoljan autoritet da prelomi i donese ključne odluke, već mu ljestve i dalje drže stari isluženi kadrovi, čiji je izborni legitimet davno propao.

Znajući sve ovo navedeno, svima sam na ovaj ili onaj način pružio ruku suradnje, jer smatram da svatko zaslužuje drugu priliku i da će opći interes građana grada Opuzena ipak prevladati sve barijere, ali nažalost svih nas, bio sam u krivu jer su svi redom odbili suradnju. Oporba je time nažalost ponovno izgubila glas.

Očito koalicija HDZ/HSLS nije jedini krivac za sve zlo u Opuzenu, već tu spadaju i oni koji svojom razjedinjenošću nisu pridonijeli obezglavljivanju korumpirane hobotnice, koja na ovaj način dobiva šansu za razvijanje novih pipaka.

Drage sugrađanke i sugrađani, to im nikako ne smijemo dozvoliti, ni jednima ni drugima.

Osobno nastavljam borbu za bolji Opuzen i svi koji smatraju da već dva mandata radim dobro, mogu mi se priključiti osobno, savjetima, prijedlozima, vlastitim angažmanom ili jednostavno samo glasom. Stojim na raspolaganju svim građanima koji smatraju da politika u Opuzenu ipak nije izgubila smisao i da Opuzen zaslužuje bolje.

Komentari