Drage sugrađanke i sugrađani, s odmakom pišem ovaj članak jer ne mogu dozvoliti da se u susret lokalnih izbora u svibnju, manipulira s činjenicama i upire prstom u mene kao krivca za sve loše što se događa u gradu Opuzenu, a vezano je zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na području grada Opuzena.

Apostrofiram na početku, Jure Stanić je na  XXXII. sjednici Gradskog vijeća Grada Opuzena glasao protiv poništenja Javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Opuzena.

Smatram da bi provedbom Javnog natječaja građani Opuzena napokon dobili mogućnost da se bez straha udružuju u proizvođačke organizacije, koje su prema Ministrici Vučković preduvjet za povlačenje EU sredstava ili druge oblike udruživanja koje smatraju prikladnim za razvoj poljoprivrede i gospodarstva u gradu Opuzenu.

Gradonačelnik Mihaljević i vijećnici iz koalicije HDZ/HSLS su nam uskratili to pravo. Uskratili su nam pravo na prosperitet i razvoj naših OPG-ova a time i naše djece i unuka, jer 25 godina nije mali period, na koji je Natječaj bio raspisan.

Ulazeći u štura pojašnjenja poništenja Natječaja, od strane našeg „Dragog Gradonačelnika“, stoje dva razloga:

  1. Nemogućnost da građani u uvjetima epidemije bolesti Covid-19 prikupe potrebnu dokumentaciju za apliciranje na Natječaj (a da se ne zaraze- brižan Gradonačelnik);
  2. Nedostatak određenih katastarskih čestica kojima bi Natječaj bio potpun.

Da budemo realni i otvoreni postoje tri  razloga zbog kojeg Javni natječaj nije proveden a to su:

  1. Stvaranje kofuzije među građanima- biračima u gradu Opuzenu kako Jure Stanić blokira Natječaj, što nije istina i može se provjeriti na tonskom zapisu sa spomenute Sjednice Gradskog vijeća;
  2. Nemogućnost naplate dosadašnjih zakupnina koje su određeni zakupoprimci (bliski HDZ-u) bili dužni uplatiti Gradu Opuzenu, kako bi mogli aplicirati na Javni natječaj, a to do sada nisu napravili.
  3. Posljednji razlog se veže za nedostatak određenih katastarskih čestica „koje su iščezle“ iz katastarskih planova, a u biti radi se o prljavom dogovoru Gradonačelnika s Gradonačelnikom Ploča -čitaj hobotnica HDZ/SDP, da se određene parcele na štetu građana Opuzena prepuste Gradu Pločama, tako da iste nisu i neće biti uključene u budući Javni Natječaj.

Svime ovime ne ulazim u imenovanja Gradonačelnikovih poltrona u Povjerenstvo za provedbu istog Natječaja, gdje je članovima oporbe „iz transparentnih razloga“ bar jedno imenovanje bilo onemogućeno.

Ne ulazim pritom ni u činjenicu kako je Gradonačelnik od Povjerenstva za sukob interesa tražio i dobio pozitivno mišljenje o vlastitom javljanju na Natječaj. Što govori o moralu i poštenju našeg „dragog vođe“ koji nas porezne obveznike već mjesečno košta 23.000 kn, plus sve ostale znane i ne znane beneficije, a sada će se ponovno natjecati bok uz bok svojih sugrađana, kojima je to jedini prihod.

Drage sugrađanke i sugrađani, na kraju želim reći da Jure Stanić nije VAŠ neprijatelj, već možda jedan od posljednjih mohikanaca koji žele da naš Grad, koji je pretvoren u teškog invalida, ponovno prohoda, a da ruka pravde i glas razuma na izborima promijeni Vlast koja će biti sposobna nositi se sa svim izazovima budućnosti.

Komentari