Pisali smo o stanju politike u Opuzenu. Pojasnili smo naša viđenja razloga i  problema nazadovanja Opuzena. Upotrebljavamo riječ nazadovanja jer volimo Opuzen, inače bi prikladniji naziv bio ”propadanje.”

Možda je za one koji su dalje i daleko teško vidjeti da su mnoge generacije nestale, ali vjerujte za nas koji smo tu, još je teže gledati kako nestajemo. Upravo sad i upravo tu, svoji na svome, postajemo sami izgubljena generacija. Svaki dan i svaka godina ne činjenja, ne mijenjanja stanja u Opuzenu je nazadovanje. Svaka takva godina je grijeh prema nama i našoj budućnosti.

Predugo ista lica preko naših leđa kroje budućnost samo za sebe. Zaustavimo to. Preuzmimo odgovornost za Opuzen, za nas i našu djecu. Ujedinimo se u pobjedi za budućnost Opuzena.

Vrijeme je da se pojedini animoziteti stave u stranu, da ideologije ne budu brana suradnji i da budućnost naše djece bude glavni motiv razgovora.

Mali smo grad, grad u gospodarskom, kulturnom i demografskom nestajanju. Ukoliko ne sjednemo za isti stol, svi mi koji ne razmišljamo kao HDZ i njegova koalicija, nemamo šansu za sutra. Sami za sebe, razjedinjeni, već nekoliko izbornih ciklusa, samo se smjenjujemo u manjinskom broju mandata i ne mrdamo nigdje. Zakopani u predizbornim rovovima samo gubimo šansu da promijenimo nešto u Opuzenu. Mandat, dva ili u najboljem slučaju tri ako se D´Hondtova metoda posloži sa zvijezdama na izborni dan, opet označavaju samo nove četiri godine nazadovanja i kaskanja u razvoju na svim razinama.

Vjerujte nitko ne može sam dobiti vlast, samo suradnja, dogovor i međusobno povjerenje u interesu Opuzena nas može dovesti do promjene, do pobjede. Pružite ruku suradnje jedni drugima, svi vi koji sjedite u oporbi i svi vi koji niste ušli u gradsko vijeće na izborima. Svaka stranka je bitna, svaka nezavisna lista je bitna jer iza svake stranke i liste stoji glas građanina koji daje povjerenje. Ukoliko vaša znanja, iskustva, prijedloge i ideje pretvorite u zajednički – jedinstveni program, tek onda i jedino tako ovaj ”Poziv na pobjedu ima smisla.”

Molimo pišite nam. Ostavite svoje komentare, razmišljanja, prijedloge ispod svakog članka, jer samo tako – zajedno gradimo budućnost Opuzena.

Komentari