Ovih dana je Ministarstvu poljoprivrede Republike Hrvatske dobilo uvjetno mišljenje Državne revizije za 2018. godinu, prenosi Info portal Like Metković riječima:  “Trošite novac za ruralni razvoj na navodnjavanje, a ne za vrtiće, infrastrukturu i nepoljoprivredne djelatnosti…”.

Cijeli članak pročitajte na web stranici:
https://likemetkovic.hr/portal/drzavni-revizoru-upozorili-ministarstvu-poljoprivrede-ne-trosite-novac-za-vrtice-i-nepoljoprivredne-djelatnosti/

Drage sugrađanke i dragi sugrađani razmislimo što u biti ovo znači?

Radi li se o nesposobnosti nadležnih ministarstava i njima podređenih institucija da vode brigu o razvoju infrastrukture iz svog djelokruga rada pa Ministarstvo poljoprivrede kao „heroj ulice“ spašava situaciju, ili se radi o pogodovanju pojedinim interesima? Ostaviti ćemo Vas u razmišljanju i donošenju vlastite prosudbe.

U duhu ovog članka mi iz bloga Opuzen danas i sutra želimo upozoriti da se na ovaj način ponekad i prečesto zna vršiti manipulacija i kupovanje izbora upravo s ovakvim infrastrukturnim injekcijama u „kičme“ lokalnih samouprava i lokalnih šerifa.

Večeras počinje predizborna šutnja za predsjedničke izbore i prigodno baš zato pišemo ovaj uvod da se „sutra“ ne desi neka nova kupovina izbora na našoj lokalnoj razini. Ova poruka odnosno ljubazna ljudska zamolba se odnosi na aktualnu gradsku vlast i lokalne izbore 2021. godine:

”Molimo Vas, ne koristite poljoprivredno zemljište kao sredstvo kupovanja izbora u gradu Opuzenu. Dopustite da iduća vlast koja bude izabrana 2021. godine (koja god to bila) učini to nakon izbora”.

Dame i gospodo u HDZ-u grada Opuzena, pozivamo Vas, Vaše sadašnje i buduće koalicijske partnere da se nametnete izbornim programom i rezultatima svog dugogodišnjeg rada na čelu gradske uprave i tako pokušate dobiti novo povjerenje građana.

Komentari