Politika, gospodarstvo i kultura. To je smisao našeg profila, naša pitanja i naša svakidašnja jadikovka.
Je li politika u Opuzenu izgubila smisao? Jesu li godine nesposobnosti aktualnih čelnika dovele i nas druge do apatije društva u cjelini. Mladi ljudi-novi političari s vizijom su demotivirani da iziđu „vani“ i probude Opuzen. Jedino tako politika ima smisao. Jedino tako Opuzen ima šansu da se trgne iz sivila sadašnjosti i sjećanja na bolja vremena iz prošlosti.
Uzmemo li u obzir da u tri desetljeća naše samostalnosti i gašenja svih proizvodnih i industrijskih pogona u Opuzenu i činjenice da od tada, do danas niti jedno organizirano radno mjesto u tom smjeru nije otvoreno, možemo zaključiti da se gospodarstvo u Opuzenu nalazi u stanju duboke hibernacije. Toliko resursa čeka na iskorištenje u poljoprivredi i turizmu. Toliki su potencijali zarobljeni i oteti narodu, samo zato što u „vrhu“ nema vizije. Okoštale strukture se bave sobom i svojim opstankom u toj mjeri da je opuzenski narod prepušten burama koje pušu prema Irskoj, Njemačkoj i sličnim razvijenim zemljama. Naš narod je vrijedan narod i tamo gdje odu ne pronalaze sreću ali pronađu radna mjesta koja im vraćaju oduzeto dostojanstvo.
Kultura u Opuzenu je postala imaginarni pojam. Od „fantomske“ turističke zajednice koja već par godina nema niti jednog zaposlenika, a redovito organizira svaku godinu Opuzensko lito, koje ima sve skromniju ponudu sadržaja, do devastiranih kulturnih prostora koji leže prazni i svaku godinu sve više izgledaju poput Černobilske katastrofe. Samo poneka udruga i rijetki entuzijasti probude nadu i upale svijetla u Opuzenu, ali ipak rijetki naiđu na istinsku podršku gradske vlasti.

O ovim temama i mnogim drugim koji budu mučili naš narod ćemo pisati ovdje, a sve šire i detaljnije ćemo u novoj godini obrađivati i objavljivati i na facebok stranici ”opuzen info politika”

Svim sugrađanima i ljudima otvorena srca želimo Sretnu i uspješnu 2020. godinu.

Komentari