Jesmo li na putu k realizaciji ideje izgradnje dječjeg vrtića sa jaslicama?

Ako nas iz opozicije pitate, odgovor je vrlo jednostavan:

jesmo, a mogućnosti za izgradnju su nam velike i realne.

Naime, tražeći rješenje, koje smo na kraju i pronašli, a u čemu je gradska vlast odbila sudjelovati, izgledi i mogućnosti izgradnje su vrlo objektivni i realni za ostvarenje sna mnogih mladih obitelji. Podsjećamo vas da smo na V. sjednici gradskog vijeća, čiju smo sjednicu mi inicirali, među ostalim Gradskom vijeću predložili točku o osnivanju jaslica, a što je vladajuća garnitura odbila. Obrazloženje je bilo da nemaju novca niti prikladan teren gdje bi se gradilo. Reagirajući na njihove primjedbe nismo se složili sa njima jer postoje sve mogućnosti i uvjeti koji govore suprotno, ali treba zasukati rukave što izgleda njima ne odgovara. (Razmislite u koje se sve gluposti troši proračunski novac i do kada tako)

Svima nam je poznato da je poslije vijesti koju je objavila Nova TV, naš Gradonačelnik izjavio da će u proračunu za 2018. godinu predvidjeti sredstva za jaslice sto se nažalost nije dogodilo. Upozorili smo gradonačelnika i vijećnike iz HDZ-a na obećanje, prilikom izglasavanja proračuna, ali oni su bili neumoljivi. Predložili smo i amandmane temeljem kojih smo željeli pokrenuti radove, ali sve bez uspjeha. HDZ-ovi gradski vijećnici su bili protiv gradnje takvog objekta. Mnoge među vama želim podsjetiti da su to isti oni za koje ste glasali, a gradski novac s kojim raspolažu je novac svih nas.

Uvidjevši da im nije stalo do građana, opozicija je donijela odluku još jednom im predložiti zajedničko pokretanje projekta izgradnje. Gradonačelniku smo dostavili prijedlog sa potrebnim podatcima, a na povratni odgovor čekamo i naš predstavnik će 8. siječnja tražiti njegovo očitovanje.

Na području Grada Opuzena postoje kč. 1275/5 i kč. 1275/6 ukupne površine 1947 m2 koje se nalaze odmah iza Zdravstvene stanice, a koje su u vlasništvu RH. Grad Opuzen treba tražiti da im RH daruje te dvije čestice u svrhu izgradnje Dječjeg vrtića kao doprinos demografskog razvoja u Gradu Opuzenu. Nakon toga imamo osnovu za pokretanje projekta izgradnje i pristupa se izvoru financija kojeg vidimo u Ministarstvu znanosti i obrazovanja i Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koji za predškolski odgoj i izgradnju vrtića imaju predviđenih oko 420 milijuna kuna.

Iskreno, ne znamo tko bi mogao ovakvu šansu propustiti!

U slučaju da Gradonačelnik odbije suradnju, tražili smo ga da nam sukladno Poslovniku Grada Opuzena da svu tehničku pomoć i podršku i da nam ne bude uteg koji će kočiti realizaciju ovog projekta.

Vas poštovani sugrađani molimo da nam budete podrška i da Gradonačelnika češće podsjećate na potrebu izgradnje nužno potrebnog dječjeg vrtića sa jaslicama.

I konačno, hoćemo li postati grad u kojem su djeca odgojno zapuštena?

Komentari