Nažalost, ne znam točan datum početka radova na izgradnji sekundarne kanalizacijske mreže u ulicama Put Zlatinovca, Zadarska i Prantrnovo, a na gradskim stranicama ne mogu pronaći:

Ono što na gradskim stranicama pronalazim jesu:

Odluka o odabiru najpovoljnije ponude – uz kolektore 22 i 23 i

Odluka o odabiru najpovoljnije ponude za ulice Zagrebačku, Zadarsku i Prantrnovo.

Vrijedno je napomenuti da smo kao vijećnici bili zainteresirani da budemo prisutni kod otvaranja ponuda. Dogovorili smo se i poslali našeg predstavnika, ali na žalost nije mu dozvoljen pristup.

Slijedom toga tražili smo 26. srpnja kroz vijećničko pitanje da nam se dostave prispjele ponude, ali do danas nismo dobili odgovor.  Naravno, poslije takvog ignoriranja obratili smo se Povjerenstvo_za_informiranje.FR11 i tražili pomoć od nje. U navedenim okolnostima kad vam se uskraćuju dokumenti i pristup ne možete razmišljati o nekom transparentnom postupku provedbe natječaja. Sama činjenica da je neposredno prije otvaranja ponuda jedan od natjecatelja izašao iz prostorije u kojoj se otvaranje ponuda trebalo obaviti dovoljno govori o transparentnosti na koju se pozivaju gradske vlasti.

Iz navedenog se vidi da smo, kao opozicija, zainteresirani za kontrolu utroška vaših sredstava što bi i trebao biti posao opozicije, ali i za kontrola izvršenja radova po javnom pozivu i zaključenom ugovoru o izvršenju. Prema našim informacijama posao je sklopljen krajem kolovoza, rok izvršenja radova je 60 dana. Danas je 30. prosinca, radovima se ne vidi kraj.

Žitelji dijela ulice Put Zlatinovca bili su strpljivi iako su radovi započeli u sezoni berbe mandarina, a to je mnogima otežalo berbu. Strpljenje je kulminiralo zbog toga što se na radilištu više od mjesec dana ne pojavljuje izvođač, a pristup kućama je omogućen jedino pješke. Građani su intervenirali kod gradonačelnika, ali bez uspjeha da bilo što promijene. Osobno sam 20. prosinca ponovo postavio vijećničko pitanje na koje se ne nadam odgovoru za 90 dana.

Sizif je pravi primjer do kud čovjek može dogurati poštenim radom.

Komentari