Kad želite savjesno ispunjavat svoje obveze, kao gradski vijećnik, i kad se to nekome ne svidi, jer ste im opasnost za njihovu sigurnost, onda vas oni žele diskreditirat ne birajući sredstva. To mi se upravo dogodilo, jer se vrši pritisak na mene i moj rad kao gradskog vijećnika. S druge strane pokušava se učvrstiti bezakonje koje traje od 1998. Godine, kroz poljoprivredno zemljište u vlasništvu RH, investiranje novca iz proračuna na privatnim parcelama, razno razna pogodovanja, kao dodjela nagrade Grada Opuzena kriminalcu Čobankoviću itd. itd.
Ali prijeđimo na meritum stvari.
Za 20. prosinca sazvana je VI. sjednica gradskog vijeća Grada Opuzena, a među točkama dnevnog reda bilo je i financiranje na temelju Poziva za predlaganje Programa javnih potreba u područjima: kulture, sporta i udruga građana Grada Opuzena za 2018. godinu.
Zbog ranijih , ali i ustaljenih nezakonitosti najavio sam svoj dolazak u Grad s namjerom da pregledam prispjele ponude i vidim jesu li podnositelji zahtjeva ispunili sve obveze koje se traže Zakonom, ali u samom javnom pozivu. Za to vrijeme gradske službe imale su vremena pozvati sve kandidate koji nisu dostavili traženu dokumentaciju da istu dostave. Na taj način udovoljili bi u prvom redu udrugama i društvima da ostvare tražena sredstva, a onda i mogućnosti ispunjenju uvjeta koji se traže javnom pozivom.
Zašto to nije napravljeno, meni je jasno, ali je to pitanje za odgovornu osobu u Gradu kojoj u većini slučajeva nije stalo do zakonitog rada.
Kad sam došao pregledati zahtjeve utvrdio sam da je od 33 prispjela zahtjeva 17 nepotpunih. Međutim svi su se oni našli u proračunu za 2018. godinu i dobili sredstva od grada, a među njima su i četvorica koji uopće nisu podnijeli zahtjeve.
Želeći poštivati zakone RH osobno sam stavio primjedbu na tako nezakonito financiranje, jer smatram da se osim kršenja zakona na taj način i pogoduje određenim skupinama na štetu Grada i građana.
Bježati od istine, umjesto suočiti se s njom, znači odreći se vjere u čovjeka i Boga, odreći se sebe. Ja to ne želim, pa možda zato nisam Hrvat i katolik.
Među kandidatima su bile i vjerske zajednice na što sam ukazao kao neprihvatljiv način njihovog financiranja jer one nemaju nikakve veze sa kulturom, sportom i nisu udruga građana. Smatram da je njihovo financiranje potrebno izdvojiti na poseban konto sa sredstvima koja je moguće dati za njihove potrebe i da se oni ne trebaju pozivati putem javnog poziva, ali kad su već u toj grupi nisu mogle biti izdvojene od ostalih koji nisu imali potpunu dokumentaciju i zadovoljili tražene uvjete.
Ono što smatram neodgovornim je da je vlč. Hrvoju preneseno kako Jure Stanić nije dao da se crkvi daju sredstva. Ne interesira me je tko je to prenio, ali znam da je neko od ”demokršćana”.
Je li ih uopće sram da idu u crkvu, pričešćuju se, a s druge strane nemoralno se ponašati i dizati ruke za nezakonitosti.
Kad smo na V. sjednici tražili jaslice jasno nam je rečeno nema novca, a na VI. sjednici je odbijen amandman za jaslice.
Ako zaista nema novca kako se onda nezakonito mogu financirati prispjeli, odnosno neprispjeli zahtjevi?
Jednom prilikom nas je Gradonačelnik pozvao da se okrenemo budućnosti i ne robujemo prošlosti.
Jesam li možda ja taj ”rob prošlosti” ako se ovako ponašam stavljajući se u zaštitu Zakona?
Prvi pokušaj moje diskreditacije se proveo neposredno pred izbore 2013. godine kad su poltroni pojedinih gradskih dušobrižnika dijelili pamflete kojim su me optužili da sam ja krivac što nije uspjela prodaja poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH, 2011. godine.
Možete zamislit koji sam ja faktor koji je uspio riješit da se zabrani prodaja, a već 20 godina ne uspijevam pokrenuti nezakonitosti oko prodaje i podzakupa. Pitajte Gradonačelnika i Jambu da vam objasne zašto su se papiri od natječaja za prodaju kasno predali i umjesto kriminalcu Čobankoviću došli na obradu Jakovini.
Nije li čudno što se kao ljudi tako rado borimo za svoju vjeru, a tako nerado živimo po njenim zakonima.
Drage moje kolegice i kolege iz vijeća, pozivam vas da kažete istinu ovim građanima ko vas već 20 godina ucjenjuje kroz zemlju, posao i druge razne pogodnosti. Skupite hrabrost, kao pravi demokršćani i recite stop bezakonju!

Komentari