Nisam jedan od onih koji će pokleknuti kad naiđe na prvu prepreku. Isto tako nisam jedan od onih koji je spreman iznositi laži, jer u ovom što radim ne vidim niti želim vidjeti osobnu korist. Ne bojim se niti savršenosti jer je nikad neću ni blizu dostići. Dakle, ja sam jedan prosječan čovjek koji se ne uklapa ovo društvo, jer se usuđujem reći, ono što mislim, a to je da smo jedini u Evropi gdje je intelektualna elita gluplja od prosjeka društva!
Reakcije na članak ”MOST OKRUGA OPUZEN” su donekle očekivane i one neće ništa promijeniti na političkoj sceni ove naše lokalne kaljuže, jer se neki jako trude da opozicija bude rascjepkana.
Bila bi gruba laž reći da Opuzen zaostaje za okruženjem, jer mi tim putem sigurno ne idemo. Mi godinama lutamo sve dok nas ova aktualna vlast nije povela sigurnim putem u propast. Podijelili su nas jer im je tako sa nama lakše manipulirati i vladati, a prostor za njihove manipulacije, pa i možebitno pranje novca je lakše provedivo.
Moje osobno iskustvo sa lokalnom vlasti (čitaj HDZ) je izuzetno loše i uvjerenja sam da im njihova (ne)suradnja ne služi na čast. Podsjetit ću vas na propalu tvrtku Poduzetnička zona d.o.o. (po izvješću revizije nepotrebno osnovana tvrtka) koja je državi ostala dužna nekoliko miliona kuna za PDV, te im danas Trgovački sud provodi stečajni postupak i prodaje gradsku imovinu u bescjenje. Hipoteke na gradske objekte, zbog kredita od 6 miliona kuna kojima se ne zna trag kako je utrošen, su samo kap u moru mog vijećničkog interesa za koje sam tražio podatke koje nikad nisam dobio. Zbog toga sam pokrenuo postupak kod Povjerenice za informiranje, a epilog toga je Rješenje prekršajnog suda iz Metkovića kojim su Grad i odgovorna osoba kažnjeni. Nadalje, po istom rješenju nisu postupili, osim što su platili kaznu, te sam pokrenuo  PRESUDA_UPRAVNOG_SUDA_SPLIT  koji je riješen u moju korist. Ali ni od tog za sada nema koristi jer do danas nisam dobio odgovore  koji su usko vezani za financijsko poslovanje Grada te sam pokrenuo Ovršni postupak protiv Grada koji je u tijeku.
Bez imalo straha može se reći da nas je HDZ vlast iz carstva nebeskog spustila na zemlju i to joj je za sada jedini uspjeh.

Poštovani sugrađani, nikad ne zaboravite, ” Narod koji izabere čobane sam sebe je proglasio za ovce”

Nositelj nezavisne liste Jure Stanić

Komentari