To što Opuzen razmišlja o Drugoj ligi je najveća pobjeda!

Nije im prvi put. Prije četiri godine su također bili jesenski prvaci. Međutim, tada su u Opuzenu slavili 80 godina postojanja. Bili su složili momčad za naslov prvaka. S tim ciljem su ušli u tu sezonu. Ovaj put nije bilo tako. Naprotiv, ostali su ovog ljeta bez osmorice, nema onih koji su potpisali većinu uspjeha prošle sezone, a koju su Opuzenci zaključili na četvrtom mjestu. Zbog toga nitko na Podvornici, i oko nje, nije mogao ni zamisliti kako će nova momčad, koju su sastavili preko noći, i to uglavnom od mlađih igrača, većini nepoznatih imena, ostvariti ovako dobre rezultate.

Nemaju iskustva. Djeca su to. Neće moći protiv iskusnih lisaca na vrućim trećeligaškim terenima – moglo se čuti. Predviđali su im borbu za ostanak. Oni s najviše optimizma priželjkivali su kako će izbjeći borbu za ostanak, kako bi mogli biti zlatna sredina.

Ali, Neretvanac je iznenadio i njih na startu, a tim sjajnim ulaskom u sezonu, tri pobjede u prva tri kola, (na)punio se samopouzdanjem. Rastao je iz utakmice u utakmicu te dočekao da danas ima i onih, koji će zakukati kako je mogao imati još koji bod, kako nije smio dozvoliti prije svega drugoj momčadi Hajduka te Mosoru da mu kod kuće otkinu po dva boda.

Međutim, boljeg od Neretvanca na trećeligaškom jugu nema. Potvrđuju to brojke. Samo jedan poraz ove sezone u proteklih 16 utakmica. Čak 12 utakmica u nizu bez poraza. Čak četiri pobjede u gostima. Neretvanac je najuspješniji domaćin i najuspješniji gost. Plus činjenica je kako je naslov jesenskog prvaka osigurao 90 minuta prije isteka prvog dijela.

U svojoj povijesti, koja se piše od 1932. godine, Neretvanac je već igrao u većem rangu od Treće lige. Bio je drugoligaš. Peto mjesto 1992. godine u Drugoj ligi jug najveći mu je uspjeh. Danas se u Opuzenu opet razmišlja o Drugoj ligi i to je, kad se zna što se sve događalo na Podvornici nakon završetka prošle sezone, zatim uzme u obzir činjenica kako je Opuzen gradić sa samo tri i pol tisuće stanovnika, uvjerljivo najveća pobjeda Neretvanca ove jeseni.

Izvor: DUBROVAČKI HR

Tonči Vlašić

Komentari