Osnivačka skupština KLOK-aU Metkoviću je održana Izborna skupština Kluba za liječenje ovisnika o kocki Sigura. Inicijativa za pokretanje kluba krenula je od ravnatelja Centra za socijalnu skrb Metkovića Vatroslava Vugdelije, od dr. Asije Citanović i Ivana Karamatića, psihologa koji radi u Srednjoj školi u Metkoviću i u Zajednici Pape Ivana XXIII u Borovcima.

Izbornom skupštinom predsjedavao je Vatroslav Vugdelija, koji je pojasnio razloge osnivanja i razmjere ovisnosti zbog kojih se klub i osniva. Zadatak kluba je rehabilitacija uz stalni stručni nadzor. Klub, koji je ujedno i jedini u Dubrovačko-neretvanskoj županiji biti će stalna potpora svima onima koji imaju spomenute probleme.

Za predsjednika kluba i likvidatora izabran je psiholog iz Ploča Ivan Karamatić, a za tajnicu diplomirana pravnica Ivana Matić iz Metkovića. Upravni odbor uz predsjednika Karamatića čine Anka Žderić, Jadranka Bušurelo, Krunoslav Vidović, Marija Mijoč, Marijo Jurković i Violeta Oršulić. Nadzorni odbor čine Vatroslav Vugdelija, Jelena Medak i Asja Cvitanović.

Poslije izbora tijela Kluba, predavanje o ovisnosti, Imperativ uspostave funkcionalnog modela tretmana patološkog kockanja, održao je gost Skupštine prof.dr.sc. Zoran Zoričić, voditelj Referentnog centra za ovisnosti o drogama, psihijatar subspecijalist za alkoholizam i druge ovisnosti Klinike za psihijatriju KBC Sestre Milosrdnice u Zagrebu. Inače, dr. Zoričić je obećao i daljnju suradnju sa novoosnovanim Klubom Sigura.

Izvor: Metrković news

Komentari