Čak tonu domaćih mandarina podijelili su jučer Trgovački centar Joker i OPG Zonjić štićenicima centara za odgoj i obrazovanje “Juraj Bonači” i “Slava Raškaj”, Dječjeg doma “Maestral”, te Centra za rehabilitaciju “Mir” u Rudinama.

Turneja kombijem prepunog slatkih plodova počela je u 10.30, a do 13 sati svaka je ustanova već u svojim skladištima imala po 250 kilograma poklonjenog omiljenog jesenskog voća.

– Nemamo neki konkretan povod, riječ je jednostavno o dobronamjernoj gesti. Sezona je mandarina i želja nam je bila ovim poklonom obradovati djelatnike, a posebno korisnike ovih centara i domova. Mandarine su domaće, ubrane jučer u Opuzenu na OPG-u Zonjić, a evo već danas su proslijeđene u ruke štićenika – objasnila nam je Kata Barać, voditeljica marketinga TC Joker.

ImageHandler.ashx

Iako je voće pristiglo upravo u vrijeme kada je većina štićenika bila zauzeta dnevnim aktivnostima, vrijedni djelatnici domova priskočili su u pomoć pri spremanju desetaka kašeta u skladište. U “Maestralu” je pri iskrcaju pomogao i jedan od štićenika, a svugdje se i odmah degustirao poneki komad.

Ravnatelji i ravnateljice također su bili ugodno iznenađeni gestom, uz napomene da im je uvijek drago kad se netko sjeti njihovih štićenika. Budući da je riječ o djeci, mladima, ali i odraslima iz posebno ranjivih društvenih skupina, svaki znak pažnje znači, ali i posebno veseli.

U svakom slučaju, razdraganost zbog ovih sezonskih poklona nije izostala, a sve prazniji kombi sa svake je lokacije ispraćen srdačnim pozdravima i zahvalama.

ep, foto: milan šabić / cropix

Komentari